Nyt on viikko kulunu kun Cara on viimeks tehny tarpeitaan sisälle. Elikkä kai nyt jo vois uskaltaa sanoa että koiruudesta on tullu sisäsiisti! Lapinmatka opetti sen pidättelee. Ja nyt se on jo pari kertaa ilmaissut että on hätä. Öisin se saattaa vähän vingahdella ja ilmoittaa hädästä. Ollaan se nyt opetettu nukkuu makkarissa, ovi kiinni niin et kisut saa olla rauhas yöllä muualla kotona. Ja makkarissa se vetelee lattialla sikeitä ja pari kertaa aamuyöstä tulee käytyä sen kans pihalla.

Tuntuihan se silloin kesäkuussa jo toivottomalta ku saatiin kokoajan korjata pissaa lattialta ja luututa. Roskiksia vietiin meillä jotain 7 kpl / päivä! Kun niitä käytettyjä papereita piti roudata pois haisemasta. Ja kova homma oli aina metsästää uutta pissapaperia! Käytiin dyykkailemassa lähialueen roskiksia. Ihanaa että se rumba on ohi nyt!

Tuomas opetti Caralle kiinni-sanan. Se osaa nyt käskystä ottaa kepistä kiinni, vitsi tuntuu hienolta ku pieni koira istuu ja odottaa sitä kiinni-käskyä!

Myös makkarajälki menee hienosti! Hyvin se on sen sisäistäny, et mitä pitää tehä kun levitetään makkaraa maastoon. Se jaksaa nykyään jopa keskittyä siihen etsimiseen. Myös makkararingissä se pysyy aika hyvin rajojen sisällä.

Yksi tärkeä juttu mitä nyt kans on treenattu ja hyvin opittukin on paikka-käsky. Ennen Cara ryntäili hissistä samantien kun se kolahti kerrokseen. Nyt se istuu ja tottelee paikka-käskyä hississä kunnes sanotaan "vapaa". Paikkaa treenataan myös aina kun ruokaa tai puruluita annetaan, et ei heti ryntäile herkkuihin.

Pikkuhiljaa tässä edetään näitä tottelevaisuusjuttuja. Hienosti näyttää menevän. Cara on hyvin oppivainen koira!

Cara on nyt jo kaksi kertaa käynyt ihan oikeasti ja kokonaan uimassa! Se oli hyvin innostava tunne kun se itse tajusi sen että pinnalla pysyy ja uimalla pääsee eteenpäin. Uintipyrähdyksien jälkeen ollaan tietenkin aina ihan hämillään ja juostaan rantaan ravistautumaan. Rohkeasti tulee aina vaan syvemmälle kahlaa ja hakee keppiä vedestä.