Viime viikon puuhastelut: 

Ma oli lepo, koska edellinen viikonloppu oli hakuiltu esineilty ja vepeilty, ainoastaan pitkähkö (n 3km vapaana metsässä) palauttava lenkki

Ti haku

Ke esineruutu

To jälki

Pe metsälenkki (vapaana 5 km lenkki)

La lenkkiä ja pikkuisen tottista (luoksetuloja)

Su jälki ja tottista (sivulletuloa ja seuraamista)

Haussa täytyy vielä miettiä huolellisesti strategioita, jotta vältetään jäljestämistä. Lisäksi vielä on hyvä näköjään käyttää pupuilua, eli Cara saa nähdä että maalimiehet juoksevat keskilinjalta piiloihin jonnekin metsään. 2 ukkoa on nyt ollut Caralle piilossa kerrallaan, molemmin puolin keskilinjaa. Molemmat niin, että Cara saa nähdä että sinne ne menee pöpelikköön ja perään haluttais kovasti mennä. Saa rekkuun vauhtia ja nenä pysyy paremmin ilmassa. Lisäksi käytetään pilliä, jolla kutsutaan koira takasin keskilinjalle jos lähtee aivan väärään suuntaan. Pilli on loistava keksintö!

Esineruudussa on voitu jo käyttää kolmea esinettä hyvin tampatussa metsämaastossa. Hyvin toi kaikki. Esineinä oli nahkalompakko, hanska ja sellainen pieni nahkan pala. Vielä pitää keskittyä hallintaan ja siihen esineelle lähetykseen.

Tottis oli mukavaa eilen. Cara osaa tulla nyt sivulle. Seuraamista tehtiin muutama askel. Yhdistettiin sivulletulo, siihen istuminen, siitä seuraamista pari askelta, istuminen ja siitä vapaaksi palkkauksen kanssa. Kokeiltiin että onnistui myös parin seuraamisaskeleen jälkeen istuminen ja siitä heti uusi seuraamiskäsky, pari askelta ja taas palkka. Eikä mennyt edes hermot!

Jäljestys sujui. Se ei ollut tällä viikolla rynnimistä eikä oma verenpainekaan noussut lukemiin. Sunnuntain jäljillä Cara meni molemmat jäljet koko ajan eteenpäin edeten eikä kääntyillyt eikä poikennut jäljeltä. Pystyi jopa kävelemään koiran perässä selkä suorana ja antaa koiran tehdä työtä puuttumatta siihen. Ei oikeastaan tarvinnut edes kiristää jälkiliinaa missään vaiheessa vaan antaa koiran mennä, koska se vaan eteni niin hyvällä tahdilla, käyden lähes joka askeleen läpi. Mukavaa kun ei menny hampaiden kiristelyksi homma :)

Iltaisin ei ole tarvinnut mietiskellä että mitä telkusta tulisi ja miten sais ajan kulumaan... Niin pitkään kun vaan kelejä on, pyritään etenemään näissä lajeissa eteenpäin.