Viikonloppu meni Ilpon jälkeläisleirillä. Kouluttajina tottiksessa Tina Finn (Ilpon omistaja) sekä jäljellä Kaisa Salovuori (Ilpon veljen, Pasin, omistaja). Hyvin opettavainen ja innostava leiri oli! Oli tosi hyvät ohjaajat! Lisäksi oli todella mukava nähdä muita hassunhauskalaisia ja heidän treenausta. Todella hieno pentue on, koirat ovat kaikki aivan ihania, iloisia ja vauhdikkaita! Tarmoa ja energisyyttä on vaikka muille jakaa. Pentueesta tulee varmasti menestyviä koiria tulevaisuudessa!

Voi miten antoisa ja mukava leiri! Me kun ei oltu harrastettu kunnolla tottista, paitsi jotain ihan pientä arkitottista, eikä jälkeäkään, joten meille leiri antoi alkusysäystä tähän kaikkeen. Informaatiota tuli paljon ja sitä saa nyt sulatella...

Jälkiä teimme 3. Jokainen jälki oli selvää edistystä. Viimeiseen jälkeen voi olla jo tosi tyytyväinen, koska Cara keskittyi entistä enemmän, höslääminen hävisi pikku hiljaa jälkien edetessä ja se korjasi jo itse jäljellä. Ennen leiriä ei oltu olleenkaan innostuneita jäljestämisestä, mutta leiriltä saadun opin kautta homma alkoi kiinnostaa. Nyt tekee mieli jatkaa kotipuolessa siitä mihin jäätiin. Se on kuitenkin mukava harrastus ja koiralle hyvin mieleistä ja luontaista hommaa.

Tottikseenkin tuli kiinnostusta ja halua harjoitella lisää. Opittiin viettihyrrä, joka on Caran mielestä superhauska leikki, ja sillä oppii samalla nopeammin menemään maahan, istumaan ja jäämään seisaalteen. Samoin opittiin lisää seuraamisharjoituksista, miten voisi opetella tässä alkeisvaiheessa oikean asennon hakemista ja kontaktia siihen.

Tällaisia tapahtumia saisi olla vaikka kuinka paljon! On hyvä nähdä muidenkin treenaamista ja opetella sellaisia asioita, jotka on itelle täysin uusia. Siitähän koiraharrastamisessa on kyse että aina mennään eteenpäin ja tavoitteita on. Lisäksi sekä koiralla ja itsellä on hauskaa. Kiitos ja terveisiä Tinalle, Kaisalle ja Riikalle sekä muille hassunhauskalaisille!!

Edit: Lisätään tähän Riikan kuvia.

Tottisharjoituksista, siinä varmaan jotain viettihyrräilyä:

 Tina leikittää Caraa

Ryhmäkuvassa hassunhauskalaisia (jos tästä nyt jotain selkoa saa niin vasemmalta lähtien Ilpo-iskä, Jatsi-äippä ja Hippa, Luna, Huba, Hippi, Kapu, Cara sekä Devin)