Ilo olla niin hyvin järjestetyillä hakutreeneillä, jossa alue tehdään tehokkaasti, nopeasti ja järjestelmällisesti!! Jokaiseen koiraan käytetään hyvin aikaa ja vaivaa!

Cara sai juuri sopivasti itse harjoituksen lisäksi myös paljon mukavaa huomiota ihmisiltä, jotka ovat vielä vieraita sille. Paljon silittelyjä, kehuja ja leikitystä etsintöjen jälkeen. Hakukoiralle on lisäksi aivan erityisen tärkeää että maalimiehet ovat ihania, kiinnostavia tyyppejä, jolloin vahvistuu koiralle se hinku myös tulevaisuudessa aina löytää maalimies metsän uumenista. Kaikki maalimiehet olivat ihanasti messissä, täysillä palkitsemassa Caraa löydöstä.

Tehtiin 4 pistoa metsään. Noin 40-50 m syvyisiä pistoja kaikki. Jokaisessa käytettiin vielä apuna maalimiehen näyttäytyminen piilolla ennen kuin painuu täysin piiloon, eli ns haamu. Tuon näytön jälkeen käänsin joka kerralla Caran ihan hetkeksi katsomaan toiseen suuntaan ja sitten vasta lähetin sen kohti piiloa. Tarkoituksena kuitenkin että joutuu todella etsimään. Hyvin työskenteli, lähti niin kuin raketista ampaisemalla etsimään aina kun käsky kävi. Eikä ollut ihan helppoja. Yksi piilo oli hankalasti suuren ojan toisella puolella. Caralle ei ollut mikään ongelma kuitenkaan pompata siitä yli ja etsiä kauempaa.

Nyt menin itse joka kerralla sinne löydölle, leikitin vähän Caraa (sen jälkeen kun se oli leikkinyt löytämänsä maalimiehen kanssa) ja sitten kytkin koiran ja käveltiin yhdessä takas keskilinjalle. Enää ei jäädä pällistelemään keskilinjalle vaan mukaan löydöille aina.

Seuraavalla kerralla hakukurssilla alamme harjoitella mielikuvapareja. Siinä muistikuvana Cara näkee että molemmille puolille lähtee maalimiehiä.

Viime viikonloppuna harjoiteltiin myös haukkua. Taikasanana käytetään "ärriä". Eli tavoitteena et aina kun sille sanoo taikasanan, se haukkuu. Sitten se haukku siirretään ilmaisuksi hakuun (=aina kun löytää maalimiehen, rupee haukkuu). Meillä oli apurina toinen koira, jota leikitettiin kovasti Caran nenän edessä niin että Cara ei pääse mukaan ja turhautuu. Ja se turhautu niin kovasti että alkoi päästelee urahduksia, vingahduksia ja muutamia haukahduksia. Niistä tuli palkaksi leikitystä.

Antibiootti on purrut ihan hyvin. Haava on parantunut ihan hyvin. Siinä on enää pieni karvaton pläntti ja arpeutumaa.