Tänään kävimme tutustumassa vesipelastukseen (vepeen) ohjatussa ryhmässä.

Caran kanssa kokeiltiin yleisimpiä vepeliikkeitä, lukuunottamatta hukkuvan pelastusta. Veneestä hyppääminen ja rantaan uiminen onnistuivat Caralta upeasti, onhan sillä hyvä uintitekniikka ja -kunto. Cara osasi suureksi hämmästykseksi viedä esineen rannalta veneessä olevalle henkilölle. (Tämä liike on yksi vaativimmista liikkeistä oppia, koska se tavallaan sotii noutamisen ideaa vastaan.) Me oltiin silmät pyöreinä ohjaajia myöten, kun se meni niin sulavasti.

Cara pääsi myös kokeilemaan veneen vetämistä rantaan köysi suussa, se veti venettä perässään kuin vanha tekijä vaikkei ollut ikinä päässyt kyseistä liikettä kokeilemaan.

Oli todella kiva porukka ja näki muidenkin koirien oppimista ja onnistumisen iloa. Jos joku sieltä mukana olleista vepeilijöistä lukee tätä, niin suurkiitokset kaikille, erityisesti Jennille!

Näillä hienoilla näytöillä Cara ansaitsi paikan ensi kevään vepetreeniryhmässä. Ensi kesän tavoite on ainakin soveltuvuuskokeen suorittaminen ja siitä eteneminen avoimenluokan kokeisiin.

Tuntuu siltä että tämä laji on se, missä Cara ja me ollaan elementissämme!

 

Viikonloppu oli treeniä muutenkin täys. Kerran oltiin hakumetsällä. Tehtiin vain muutama hakuilu. Lisäksi tehtiin kerran esineruutuakin. Ja se sujui! Cara nosti ruudulta 3 esinettä!!!!  Ai että me palkittiin se noista löydöistä!!