Viikonloppuna kun Caran kanssa käytiin pellolla lenkillä, Cara sai normaaliin tapaansa juoksennella vapaana. Lunta oli vieläkin hirveästi. Yhtäkkiä siinä riehuessaan ja juostessaan, Cara jähmettyi paikalleen hassuun kyykkyasentoon ja vingahti. Jäi siihen paikoilleen outoon asentoon. Juoksin tietenkin heti Caran luo lumihankeen katsomaan et mitä kävi, et pitääks mun nyt kantaa iso koira kotiin sylissä. Se lähti sitten siitä nousemaan ja jatkoi matkaa. Lähdettiin samantien takas kotiin ja koitettiin kävellä rauhallisesti.

Kotimatkalla Cara ei ontunut eikä mitään ihmeempää. Kulki ihan normaalisti siinä ja yritti vielä jatkaa riehumista.

Sen jälkeen kuljettiin remmissä eikä mitään kummempaa näkynyt. Mutta kun seuraavana päivänä oli tarkoitus mennä vapaana koiralenkille, Caran kulku ei enää ollut normaalia. Vapaana sen vasta huomasi että jokin mättää. Cara ei juossut "ravia" vaan takajalat pomppivat tasajalkaa samalla kun etujalat "ravasivat". Samalla se näytti aristavan takapäätä. Myös istuminen näytti tekevän kipeetä.

Eläinlääkäriin saatiin aika vasta tänään. Lääkäri tutki jalan ja sanoi että siinä on ollut väliaikainen polven luksaatio, jossa kuitenkin polvi on samantien luksaation jälkeen mennyt itsestään takas paikoilleen. 2 viikkoa lepoa ja tulehduskipulääke. Sijoiltaanmenon lisäksi lääkäri sanoi että ristiselän lihakset ovat nyt vähän jumissa ja kipeät sen takia, että Cara on joutunut kipeän jalan takia jännittämään selkää. Mutta lepo ja lääkkeet kuulemma auttaa siihenkin.

Opetuksena tuli erittäin tärkeä, että erittäin varovainen on oltava! Ja syvään lumeen ei enää mennä lenkkeilemään ja telmimään. Onhan tässä jo huomattu aiemminkin miten ikävästi pehmeä ja paksu lumi pettää jalkojen alta. Se on aika ikävää koirallekin. Voi tulla helposti myös revähdyksiä noiden sijoiltaanmenojen lisäksi.

Nyt vaan sit ihmettelemään miten tuollainen energiapommi pidetään 2 viikkoa levossa! Miten se on mahdollista!? Toi koira kun suorastaan lentää jalat ilmassa ulkona joka suuntaan, loikkii kuin pupu ja pomppii lumikasoihin.  

 

PS, Eläinlääkärin vaaka näytti 34,5 kg! Ei oo enää mikään pullea koira...