Lauantaina olimme Caran ensimmäisessä rottweilereiden pääerikoisnäyttelyssä Helsingin Tuomarinkartanossa. Matka meni hienosti, vaikka en ollut ennen siellä käynytkään niin tuli etukäteen opeteltua kartasta ajo-ohjeet ja henkisenä tukena oli mukana Osmi, josta oli muutenkin tosi paljon apua reissussa.

Tuomarina oli saksalainen Anton Spindler, joka oli pedantti ja huolellinen tuomari. Ja tietenkin rodun asiantuntija. Kävi tosi tarkasti esimerkiksi hampaat läpi ja juoksutti paljon ympäri kehää.

Odotuksia ei ollut oikeastaan ollenkaan. Ajattelin että hyvä jos Cara saa H:n kun se on aika hoikassa kunnossa, jotenkin vielä keskenkasvuisen näköinen ja juoksutkin on meneillään. (pessimisti...)

Tuli kuitenkin odotettua upeampi tulos: "ERI". Niin hyvä tulos erikoisnäyttelystä ja noin rottweilereihin perehtyneeltä tuomarilta! Cara siis pääsi jatkoon, missä arvioitiin kuka on junioreiden paras narttu. Siinä sarjassa kuitenkin voitto meni muualle tällä kertaa.

Arvostelu:

"Scissor bite. Dark mark pigmentation. Medium to tall. Very good substance. Full of temperament. Alert. Nice head with very good stop. Dark brown eyes. Correct ears. Straight front, little bit weak in back. Correct, strong rear end. Short coat, clear markings. Happy movement."

Oli niin inhottava sää, kun satoi niin tuli sitten vasta kotimetsässä otettua lisää Carasta kuvia.

Suuret kiitokset Riikalle jälleen kaikesta avusta ja Caran esittämisestä sekä kiitoksia paljon Marialle Caran juoksuttamisesta ja esittämisestä kehässä!!

 

Näyttelytietoa:

(ERINOMAINEN (sertifikaatin arvoinen) voidaan antaa koiralle, joka on hyvin lähellä rotumääritelmän ihannetta, joka esitetään erinomaisessa kunnossa, jolla on harmoninen, tasapainoinen luonne, joka on korkealuokkainen ja joka on olemukseltaan erinomainen. Sen ulkomuodolliset ansiot ovat suuret ja virheet vähäiset ja sen tulee omata sukupuolelleen tyypilliset piirteet.

Laatuarvostelun Erinomainen osoitetaan vaaleanpunaisella nauhalla)